دلیر فیاضی پور؛ غلام علی اکبری؛ ایرج اله دادی؛ فاطمه امینی؛ مرجان السادات حسینی فرد
چکیده
پژوهش حاضر بهمنظور بررسی امکان کشت و کاربرد سایکوسل بر برخی ویژگیهای بیوشیمیایی و عملکرد کیفی و کمی دو رقم چغندرقند (9597 و سوپریما)، انجام گرفت. به همین منظور، آزمایشی در سال زراعی 95-1394 در مزرعه تحقیقاتی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران بهصورت کرت خردشده فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. در این آزمایش ...
بیشتر
پژوهش حاضر بهمنظور بررسی امکان کشت و کاربرد سایکوسل بر برخی ویژگیهای بیوشیمیایی و عملکرد کیفی و کمی دو رقم چغندرقند (9597 و سوپریما)، انجام گرفت. به همین منظور، آزمایشی در سال زراعی 95-1394 در مزرعه تحقیقاتی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران بهصورت کرت خردشده فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. در این آزمایش تاریخ کاشت بهعنوان فاکتور اصلی (10 مهرماه و 30 مهرماه) و ترکیب تصادفی ارقام چغندرقند (9597 و سوپریما) و محلولپاشی سایکوسل (1000 میلیگرم بر لیتر و شاهد (عدم مصرف)) بهعنوان فاکتورهای فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که در بین تاریخهای کاشت، بیشترین درصد بولتینگ (58/54 درصد) و محتوای سدیم (معادل 16/9 میلیاکیوالان در 100 گرم خمیر چغندرقند) تحت تاریخ کاشت 10 مهرماه و بیشترین مقادیر در صفات عملکرد ریشه 15/26 تن در هکتار و عملکرد قند خالص معادل 44/1 تن بر هکتار، تحت تاریخ کاشت 30 مهرماه بهدست آمد. همچنین، بیشترین مقادیر در صفات موردبررسی (بهغیر از درصد ساقهروی (بولتینگ) و محتوای سدیم خمیر چغندرقند)، با کشت رقم سوپریما و تحت محلولپاشی سایکوسل بهدست آمد. بهطورکلی، بهترین شرایط جهت بهدستآوردن مناسبترین عملکرد ریشه و قند در منطقه مورد پژوهش، تاریخ کاشت 30 مهر، رقم سوپریما و محلولپاشی 1000 میلیگرم بر لیتر سایکوسل انتخاب شدند و بهمنظور کشت چغندرقند در منطقه پاکدشت توصیه میشود.